США модернізували свій найпотужніший неядерний боєприпас

Маса GBU-57 становить 13,6 т (більше, ніж у винищувача F-35A), при цьому тільки 2,7 т припадає на бойову частину.

Нова американська бомба GBU-57. Фото: airforcetimes.com.

Американці модернізували свій найбільший неядерний боєприпас. Портал airforcetimes.com повідомив про те, що ВПС США почали оновлювати арсенал протибункерних авіаційних бомб GBU-57, передають Патріоти України.

Бомба GBU-57 або Massive Ordnance Penetrator (MOP) розроблена корпорацією Boeing і почала поставлятися американської армії в 2011 році. Стало відомо про те, що розробники завершили створення вже четвертої за рахунком модифікації GBU-57, і новітня версія бомби почала надходити на озброєння ВПС США.

    Пов’язане зображення

Маса GBU-57 становить 13,6 т (більше, ніж у винищувача F-35A), при цьому тільки 2,7 т припадає на бойову частину. Для порівняння, «Мати всіх бомб» GBU-43 / B Massive Ordnance Air Blast (MOAB) важить менше 10 т, з яких 8,5 т припадає на бойову частину. При довжині 6,2 м і діаметрі 80 см GBU-57 здатна проникати на глибину до 61 м або пробивати до 19 м армованого бетону.

Результат пошуку зображень за запитом "GBU-57"

З огляду на масу боєприпасу, його може перевозити тільки стелс-бомбардувальник B-2 Spirit. У січні цього року американське військове командування перекинуло на Гуам три бомбардувальники B-2, що викликало хвилю чуток про підготовку США до нападу на КНДР.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...