"Сталін і Махно крутяться в трунах": У Донецьку відкрилося незвичне "арт-кафе" (фотофакт)

Сучасний Донецьк нагадує своєрідний острів помилок з мультика. Така собі країна невивчених уроків для дорослих.

Нестор Махно. Фото: www.calendarium.com.ua.

В окупованому бойовиками Донецьку з'явилася реклама кафе "Гуляй поле", на якій зображений російський диктатор Йосип Сталін. Фотографію цієї реклами опублікували в Twitter Ahmad, передають Патріоти України.

"Донецьк. Той випадок, коли і Сталін, і Махно крутяться в трунах", — підписаний знімок. Також його прокоментував відомий журналіст Денис Казанський на своїй сторінці в Facebook.

"Донецьк. Той випадок, коли і Сталін, і Махно крутяться в трунах. Згадався старий мультфільм "Острів помилок", де хлопчик-двієчник помилково склав корову і коня, в результаті чого вийшов двоголовий мутант. Ось сучасний Донецьк - це і є острів помилок з того мультика. Така країна невивчених уроків для дорослих", — написав журналіст. Ось такий вигляд мало кафе "Гуляй-поле" в 2013 році, до окупації Донецька терористами:

Нагадаємо, Гуляйполе — місто в Запорізькій області України, нині адміністративний центр Гуляйпільського району. Велику популярність Гуляйполе отримало в роки Громадянської війни. Саме тут у 1917-1921 роках розташовувався центр повстанського руху махновців. Тут народився і виріс Нестор Іванович Махно, головнокомандувач Революційною повстанською армією України. З цих місць були й інші відомі лідери повстанців: Віктор Білаш, Семен Каретник, Федосов Щусь, Фома Кожин, брати Лепетченко (Іван і Олександр), Марченко та інші.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...