Стало відомо про таємну зустріч Порошенка та Коломойського в Італії, - ЗМІ

Коли саме відбулася зустріч, не уточнюється, джерела лише стверджують, що вона відбулася на острові Капрі.

Петро Порошенко та Ігор Коломойський. Фото: 112.ua.

Президент України Петро Порошенко і бізнесмен Ігор Коломойський провели особисті переговори про відмову останнього від 50-відсоткової частки телеканалу "1 + 1". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Дзеркало тижня".

Коли саме відбулася зустріч, не уточнюється, сказано лише, що вона відбулася на острові Капрі в Італії. "Обмінним лотом" в торгах виступає подальша доля "ПриватБанку", який також контролює Коломойський, повідомили співрозмовники газети.

"Ось тільки висловлювані при цьому версії різнилися кардинально. За однією з них, Ігор Валерійович нібито поступається половиною "плюсів" в обмін на ненаціоналізацію, а по інший, навпаки, - погоджується на націоналізацію "ПриватБанку", але на вигідних для себе умовах", - пише видання.

У разі продажу Петру Порошенку 50% телеканала Коломойський контролюватиме лише 25% цього медіа-активу, ще 25% належать структурам бізнесмена Григорія Суркіса і Віктора Медведчука, нагадує видання. "Зрозуміло, навіщо отримання контролю над одним з найбільш рейтингових телеканалів потрібно президенту, який хоче на другий термін, але стрімко втрачає електоральну підтримку. Інтерес Банкової набагато ширше "плюсів", там шукають можливості отримання стабільного впливу на "картинку" ще ряду телеканалів - від "Ери" до NewsOne - для створення інформаційного щита президента. Але не зовсім ясно, навіщо це потрібно Коломойському. Тобто або втрата банку, опорної структури всієї приватівської бізнес-імперії, або олігарх упевнений, що навіть із чвертю "плюсів" не втратить свого впливу на медіа-ресурс", - йдеться в статті.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...