Столтенберг розповів, що потрібно для вступу України до НАТО

Нині основні зусилля Україна повинна зосередити на проведенні реформ, а НАТО допомагатиме у цьому, включаючи модернізацію Збройних сил та боротьбу з корупцією.

Єнс Столтенберг. Фото: Рейтерс.

Для набуття Україною членства в НАТО необхідний консенсус усіх союзників та бажання самої держави. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передають Патріоти України із посиланням на "Укрінформ".

"Якщо говорити про членство, то важливий сигнал полягає в тому, що всі 29 союзників повинні погодити це консенсусом. І, звичайно, сама Україна має вирішити, чи стати членом НАТО, чи ні", - зауважив глава Альянсу. Столтенберг наголосив, що жодна інша країна не має права втручатися і впливати на процес ухвалення цього рішення.

"Кожна нація має право обирати свій власний шлях та вирішувати, брати чи ні участь у безпекових організаціях, як НАТО", - додав генсек. На його переконання, нині основні зусилля Україна повинна зосередити на проведенні реформ, а НАТО допомагатиме у цьому, включаючи модернізацію Збройних сил та боротьбу з корупцією. "Україна крок за кроком стає більш спроможною досягти стандартів НАТО у різних сферах", - переконаний Столтенберг.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...