Судна разом з персоналом: Президентський авіапарк застрахували на півтора мільярди

Додатковою умовою договору щодо літака UR-ABA є страхування відповідальності перед третіми особами.

Президентський літак. Фото: From-ua.com.

ДАП "Україна" Державного управління справами за результатами тендеру уклало угоду з ПрАТ "Страхова компанія "ПЗУ Україна" про страхування цивільної авіації за 15,35 млн грн. Про це йдеться у "Віснику державних закупівель", передають Патріоти України з посиланням на "Наші гроші".

Як зазначається, на поточний рік застрахували повітряні судна, членів екіпажу та інший авіаційний персонал, а також відповідальність експлуатанта за шкоду третім особам та перевізника за шкоду пасажирам, багажу, пошті, вантажу.

Йдеться про літаки А319-115 (UR-ABA), Ан-74ТК-300Д (UR-AWB), Ан-148-100В (UR-UKR) та вертоліт Мі-8МТВ-1 (UR-РАВ), які застрахували на загальну суму 1,56 млрд грн. Додатковою умовою договору щодо літака UR-ABA є страхування відповідальності перед третіми особами з єдиним лімітом не менше 500 млн доларів за кожним із випадків.

Аналогічні послуги на 2016 рік замовляли у ПрАТ "Бусін" за 9,56 млн грн. Причому тоді до переліку суден входив ще один вертоліт Мі-8 (UR-РАА), застрахований на найменшу з сум – 3,92 млн грн. За даними видання, акціонерами "ПЗУ Україна" є ПрАТ "Страхова компанія "ПЗУ Україна страхування життя" і велика польська компанія "Powszechny Zaklad Ubezpieczen SA".

Нині з переможцем змагалося ПрАТ "Акціонерна страхова компанія "ІНГО Україна". Дешевшу на 19% пропозицію згаданої фірми "Бусін" і дорожчу ПрАТ "Український страховий капітал" відхилили через невідповідність вимогам тендерної документації.

Зазначається, що активи "Бусін" становили менше 10% від загальної страхової суми стосовно страхування повітряних суден та 0,5% від загальної страхової суми відповідальності перед третіми особами під час міжнародних польотів. Крім того, надані нею договори перестрахування містили недоліки. Компанія скаржилась в АМКУ, проте адмінколегія не задовольнила скаргу, визнавши відхилення правомірним.

Щодо підприємства "Український страховий капітал", то його пропозицію відхилили через невідповідність страхової суми за шкоду життю і здоров'ю пасажира, арифметичні помилки в розрахунку страхової суми на повітряне судно та відсутність підпису на документі про персональні дані підписанта.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...