Свято для усіх патріотів: З нагоди Дня прапора Порошенко згадав сміливу пенсіонерку у окупованому Луганську (відео)

Президент нагадав, як мешканка окупованого Луганська, відома по відео як Ганна Іванівна, незважаючи на реальну загрозу своєму життю, прийшла до пам'ятника Шевченку з синьо-жовтим прапором.

Смілива пенсіонерка у окупованому Луганську. Фото: скріншот з відео.

У день народження Тараса Шевченка в березні 2016 року пенсіонерка в окупованому Луганську прийшла до пам'ятника поета з синьо-жовтим прапором. Жінка тримала в руці невеликий прапор і читала вірші українською мовою. Прихильники "ЛНР" з прапорами фейкової республіки обзивали пенсіонерку, називаючи "провокаторкою". 23 серпня президент Петро Порошенко згадав про сміливі вчинки жителів окупованих територій, які, ризикуючи життям, продовжують зберігати повагу до національних символів, передають Патріоти України із посиланням на Диалог.

Президент нагадав, як мешканка окупованого Луганська, відома по відео як Ганна Іванівна, незважаючи на реальну загрозу своєму життю, прийшла до пам'ятника поетові з синьо-жовтим прапором. Тоді вона самостійно прийшла в центр окупованого міста, щоб вшанувати пам'ять українського поета. Їй довелося зіткнутися з десятком людей з прапорами невизнаної "ЛНР", які звинуватили її в підтримці України.

Глава держави нагадав, як патріоти України 18 березня цього року розгорнули український прапор на узбережжі Криму. Порошенко також висловив слова співчуття родині загиблого за український прапор горлівського депутата Володимира Рибака. Учасники заходу вшанували пам'ять Героя України Володимира Рибака і всіх загиблих за незалежність України хвилиною мовчання.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...