Світ жахнеться злочинам СРСР - Москва "нервно курит": Скоро архіви КДБ, що зберігаються на території України, викладуть в інтернет, - Інститут національної пам'яті

Зараз в країні вже працює волонтерський електронний архів визвольного руху, який містить понад 20 тисяч електронних копій документів українського визвольного руху ХХ століття. і матеріали КДБ.

Архіви КДБ будуть оприлюднені. Фото: ТСН.

В Україні викладуть у вільному доступі документи радянських спецслужб. Про це повідомили в прес-службі Українського інституту національної пам'яті. Зокрема, зараз проводиться ревізія архівів КДБ і передача документів від українських силових структур, після чого історики оброблять архіви і викладуть в Інтернет. Новину передають Патріоти України.

"Зараз йде процес передачі архівів радянських спецслужб з-під відомств СБУ, МВС, Міноборони та інших силових і оборонних структур громадянського Архіву Українського інституту національної пам'яті (ГДА УІНП)", - повідомили в УІНП. Таким чином в Україні планують створити Архів національної пам'яті.

Зараз в країні працює волонтерський електронний архів визвольного руху, який містить понад 20 тисяч електронних копій документів українського визвольного руху ХХ століття. і матеріали КДБ. "Зараз українські силові і оборонні структури проводять ревізію своїх архівів, щоб виявити, які саме документи репресивних органів СРСР 1917-1991 років у них є. Передати архіви Інституту національної пам'яті їм потрібно до 21 травня наступного року. Паралельно ми займаємося створенням і забезпечення всім необхідним нового Галузевого державного архіву Українського інституту національної пам'яті ", - сказав начальник управління інституційного розвитку політики національної пам'яті Ігор Кулик.

Нагадаємо, в Москві на вулиці Велика Луб'янка виявили купу викинутих папок архівів КДБ. Судячи з усього, папки з центрального архіву КДБ СРСР. Охорона ФСБ сильно обурилася і не дала розглянути вміст.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...