Симоненко і Звягільський стали бажаними гістьми в "ДНР"

Показово те, що у списку людей, яким бойовики заборонили в'їжджати на свою територію, залишаються, зокрема, мільярдер Ринат Ахметов, екс-спікер Верховної Ради Володимир Рибак, екс-мер Донецька Олександр Лук'янченко.

Юхим Звягільський. Фото: 112.ua.

Бойовики "ДНР" виключили чотирьох людей зі списку осіб, яким заборонений в'їзд на підконтрольну їм територію. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Газета.Ru".

Серед них - лідер забороненої в Україні Комуністичної партії України Петро Симоненко, колишній заступник генпрокурора часів екс-президента Віктора Януковича Ренат Кузьмін, народний депутат, член парламентської фракції Опозиційного блоку Юхим Звягільський і колишній глава Державної податкової адміністрації Олександр Папаіка (інформація про його виключення зі списку з'явилася 3 червня).

"Газета.Ru" повідомила також, що "Народна рада ДНР" прийняла закон про націоналізацію всіх підприємств з українською часткою. Джерела видання вказали, що "перелік об'єктів, що підлягають націоналізації, можна зрозуміти, вивчаючи указ про санкції", що поширюються на тих же людей, яким на початку червня 2016 роки заборонили в'їзд в "ДНР".

"Тепер очевидно, що цей список складався, щоб охопити власників всіх технологічних ланцюжків Донбасу: металургійних, вугільних, хімічних, машинобудівних, харчових. Від господаря горлівського хімічного гіганта "Стирол" Миколи Янковського до власника заводів торгової марки "Олімп", горілчаного короля Павла Климця", - йдеться в матеріалі.

З огляду на виключення з переліку нев'їзних чотирьох прізвищ, журналісти припустили, що "торги навколо націоналізації в "ДНР" йшли завжди. Очевидно, продовжаться і зараз". У списку людей, яким бойовики заборонили в'їжджати на свою територію, залишаються, зокрема, мільярдер Ринат Ахметов, екс-спікер Верховної Ради Володимир Рибак, екс-мер Донецька Олександр Лук'янченко.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...