Синдром Савченко: "Україна жорстко поставить питання щодо позиції РФ на мінських переговорах", - Ірина Геращенко

Ірина Геращенко зазначила, що росіяни намагаються взагалі дискредитувати роботу мінських груп.

Ірина Геращенко. Фото: соцмережі.

Українська сторона найближчим часом має намір жорстко поставити питання щодо позиції Росії на переговорах у Мінську. Про це в ефірі "112 Україна" заявила перший віце-спікер ВР, представник України на переговорах Ірина Геращенко, передають Патріоти України.

"Я хочу, по-перше, сказати, що українська сторона буде ставити дуже жорстко питання щодо взагалі позиції РФ, яка намагається дискредитувати роботи мінських груп, яка у той час, коли ми працюємо за столом переговорів, все нові і нові пропозиції надаємо, представник РФ встає, іде кудись, а потім з'ясовується, що в цей час він під столом якісь сепаратні балачки проводив", - заявила вона.

Нагадаємо, 12 грудня стало відомо, що народний депутат Надія Савченко в Мінську таємно зустрілася з ватажками "ДНР" і "ЛНР" Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким. Крім них, на зустрічі було ще кілька людей.

Як раніше зазначала нардеп, вона на переговорах ніяких обіцянок бойовикам не давала. Однак потім заявила про домовленості обміну полоненими в розрахунку 1 до 4 (226 людей з української сторони і 52 людини з боку сепаратистів). Своєю чергою бойовики "ЛДНР" заявили про готовність обговорювати із Савченко питання обміну полоненими.

Сьогодні Україна як жест доброї волі передає ОРДЛО 15 осіб зі списку. Представник України в Тристоронній контактній групі Ірина Геращенко заявила, що Україна наполягає на звільненні заручників до Нового року.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...