"Ситуація критична": Генерал розвідки оцінив ймовірність третього Майдану

Врегулювати ситуацію мирним способом можна в тому разі, якщо президент прийме посил суспільства, виконає обіцянки, а правоохоронці не будуть застосовувати репресивні методи.

Микола Маломуж. Фото: 112.ua.

Колишній начальник зовнішньої розвідки України Микола Маломуж вважає, що на даний момент ситуація в українському суспільстві досягла критичної позначки, а це може призвести до виникнення третього Майдану. За його словами, додатковим чинником загострення може стати невирішена ситуація з блокадою окупованих територій Донбасу, передають Патріоти України із посиланням на "Апостроф".

"Треба провести діалог з патріотами, які перекривають дороги. Бо учасники блокади в зоні АТО прагнуть масової підтримки. Натомість діалог не проведений, проблема не знята, тому може частково перекинутися і на протести Києві", - каже Маломуж.

На його думку, президент України Петро Порошенко повинен перестати ховатися від патріотів, а провести з ними переговори і дати чіткий сигнал силовикам не застосовувати силу по відношенню до протестувальників, а виходити з ними на діалог. "Як президент, як гарант Конституції, як людина, яка взяла на себе відповідальність за країну, Порошенко мусив був не допустити бандитизм, корупцію, виконати свої обіцянки, забезпечити права громадян. Адже основна причина можливих протестів: люди ставлять питання про його відповідальність, можливо, навіть про ротацію – законну і мирну, як передбачено у Конституції", - каже генерал.

За його словами, врегулювати ситуацію мирним способом можна в тому разі, якщо президент прийме посил суспільства, виконає обіцянки, а правоохоронці не будуть застосовувати репресивні методи. В іншому випадку Маломуж прогнозує виникнення третього Майдану.

"За всіма оцінками соціологічних центрів, ситуація з настроями в суспільстві наразі дуже критична і схожа на ту, яка була в листопаді-грудні 2013 року. Ми підійшли до небезпечної межі. І якщо наші керівники неправильно зорієнтуються і виберуть репресивну модель, то будуть серйозні наслідки – до третього Майдану", - говорить він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...