Таємниця тисячоліть відкрита: Вчені з'ясували, як будували піраміди в Єгипті

У стародавньому папірусі, знайденому археологами, детально описується процес будівництва піраміди Хеопса.

Археологи розкопали стародавній папірусний сувій у комплексі пірамід Гізи, залишки човна та мережі водних шляхів, де міститься детальна інформацію про хід будівництва знаменитої піраміди Хеопса, повідомляють Патріоти України з посиланням на Independent.

У папірусі ("найстаріший з будь-коли знайдених"), який 4 роки розшукував археолог П'єр Тейл, описується хід будівництва знаменитої піраміди Хеопса і, ймовірно, він був написаний людиною на ім'я Мерер, що була відповідальним за роботу "40 елітних моряків". У документі докладно описується процес перевезення будівельних блоків, риття каналів побудови величезних гребель та багато інших деталей.

За новими свідченнями, тисячі кваліфікованих робітників використовували човни для переміщення брил по каналах, які вирили уздовж річки Ніл. Човни трималися разом за допомогою товстих кручених канатів - деякі з них збереглися донині та були знайдені у пристойному стані.

Вапнякові блоки привозили на човнах просто до основи піраміди, яких протягом двох десятиліть доставили близько 2,3 мільйонів одиниць. Як було раніше визначено, граніт для внутрішніх приміщень пірамід добувався в Асуані за 860 кілометрів на південь від Гізи, а вапняк – в Турі в 12 кілометрах, на іншому березі Нілу.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...