Тепер Путіну або оголошувати Третю Світову, або боягузливо "відповзати у кущі": Британія дозволила своїм пілотам збивати російські літаки

Примітно, що «центром нападу» натівської коаліції у Сирії стала саме Великобританія. Якщо такий наказ отримали б аси ВПС США, то глобальний конфлікт між двома найбільшими державами у світі став би набагато ближче, як і ризик сповзання у світову війну.

Британцям дозволили збивати російські літаки. Фото: RT.

Королівські військово-повітряні сили отримали дозвіл командування збивати російські літаки у небі над Сирією. Про це Патріоти України інформують з посиланням на матеріали британського видання The Sunday Times.

Так, з огляду на те, що відносини між Заходом та Росією останні кілька місяців неухильно погіршуються, пілоти Королівських ВПС отримали право збивати російські літаки, якщо вони перешкоджають їм у виконанні місій із протидії терористичній організації Ісламська держава у небі над Сирією та Іраком. Загалом, екіпаж повітряних суден проінструктовано, що вони повинні за можливістю уникати контактів із представниками збройних сил Російської Федерації, проте у разі прямої загрози мають право застосовувати засоби захисту.

Зокрема, до озброєння літака Tornados буде додано ракети класу «повітря-повітря» AIM-132. Як повідомляється, кожна така ракета вартістю в двісті тисяч фунтів стерлінгів може досягати потрійної швидкості звуку і має максимальний радіус дії, що дозволяє пілотам Королівських ВПС збивати ворожі літаки, не викриваючи себе.

Як повідомили журналістам в міністерстві оборони, останні погрози Російської Федерації там не пропустили повз вуха і зреагували відповідним чином, хоча раніше ракети класу «повітря-повітря» до озброєння британських винищувачів не входили. Інший співрозмовник в оборонному відомстві сказав пресі, що Британія розуміє, що робить крок назустріч війні, але звертати з обраного шляху не збирається. А те, що такі заяви, як і можливі наступні дії обговорюються всередині Альянсу, - безумовно.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...