​Теракт на російській базі У Сирії: Повстанці підірвали групу російських генералів, десятки вбитих та поранених – ЗМІ Ізраїлю

Арабські джихадісти чекали, коли на базі, що в 15 кілометрах від Латакії, відбудеться нарада високих військових чинів, і атаковали заморських зайд за допомогою автомобіля, начиненого вибухівкою.

Месникам було важливо впоратися до початку дії перемир'я, яке наступає у суботу.

За даними видання, десятки російських офіцерів та генералів на військовій загинули в неділю вдень в результаті вибуху замінованого автомобіля. Відповідальність за напад взяли дві опозиційні угруповання, Ахрар аль-Шам і рух Байа. Інформацію про це сирійські опозиційні групи розповсюдили ввечері в середу. Цю інформацію повідомляє видання Jerusalem.post, зазначають Патріоти України.

Росіська база у Сирії. Позначка Цензор.нет

За даними прес-служби Ахрар аль-Шам, два вищезгаданих угруповання, в координації з місцевими джихадистами, які були розташовані на території російської військової бази, вирішили нанести удар після того, як їм стало відомо про збір високопоставлених російських генералів на військовій базі.

Представники Ахрар аль-Шам стверджують, що десятки російських високопоставлених військових були вбиті і поранені в результаті вибуху.

За твердженням представників руху, оприлюднення інформації про теракт було відкладена до середи, щоб гарантувати, що джихадісти, які вчинили напад, змогли благополучно повернутися на контрольовані опозицією території.

Військова база, яка була атакована закладеної в автомобіль бомбою, вважається одним з найважливіших військових центрів російських сил на сирійському узбережжі.

Джерело

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...