Тюрма народів не терпить таємниць: Росія заблокує Telegram через відмову компанії здавати ФСБ користувачів

Telegram був внесений до реєстру розповсюджувачів інформації лише влітку цього року.

Ілюстрація:nnm.me

Росія з кожним днем все більше нагадує СРСР сталінських часів. Путін "закручує гайки" залишкам вільних незазомбованих громадян Росії, посилюючи законодавство в сфері комунікацій та поширення інформації таким чином, щоб спецслужби мали повний доступ до особистої інформації користувачів соцмереж, в тому числі і приватному листуванні. Про це пише rusjev.net, передають Патріоти України.

Глава Мінкомзв'язку РФ Микола Нікіфоров не виключив блокування месенджера Telegram, якщо компанія не буде виконувати російське законодавство.

"У кінцевому підсумку блокування Telegram, звичайно, можливе. Ті компанії, які не співпрацюватимуть, вони, з точки зору виконання закону, підпадуть під блокування", - відповів він на питання про те, чим загрожує месенджеру відсутність співпраці з російською владою, в тому числі силовими структурами.

Раніше засновник Telegram Павло Дуров повідомив, що ФСБ склала відносно його компанії адміністративний протокол в рамках "закону Ярової".

"Через невиконання антиконституційного закону Ярової ФСБ складає на нас адміністративні протоколи, які, як вважають юристи, неминуче призводять до судових процесів", - написав Дуров на своїй сторінці в соцмережі "ВКонтакте".

З протоколу випливає, що претензії до Telegram викликало ненадання до уповноваженого органу виконавчої влади в галузі забезпечення безпеки, тобто, ФСБ, інформації, необхідної для декодування переданих повідомлень. Крім того, до призначеного часу в ФСБ чекають законного представника компанії.

Telegram внесений до реєстру розповсюджувачів інформації влітку цього року.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...