Традиції і забобони: Чого не можна робити на Новий рік, - історик

1 січня слід провести активно і радісно, ​​адже як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш.

Ілюстрація:соцмережі

У перший день Нового року не можна прибирати в квартирі і виносити сміття, розповідає історик-народознавець Валентин Ніколін. Про це пише golos.ua, передають Патріоти України.

"З давніх-давен 1 січня вважалося не менше магічним днем, ніж новорічна ніч і в цю дату дотримувалися чітких традицій і забобонів. Першим в будинок прийнято запрошувати чоловіка, вважається, що він принесе в оселю щастя та достаток. Це зовсім не означає, що вам доведеться виганяти з дому жінок або не відкривати їм двері, можна, наприклад, просто домовиться з сусідом по сходовій клітці, що з ранку чоловіки зайдуть в квартиру один до одного", - наголосив історик.

1 січня слід провести активно і радісно, адже як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш.

"Не можна нічого викидати з будинку. Навіть фантик від цукерки. Вважається, що так ви власними руками рятуєтеся від добробуту на наступний рік. Ні в якому разі не починайте прибирання, прання тощо. - інакше весь рік пройде в домашніх клопотах і прибираннях", - зазначив історик.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...