Трамп на краю прірви: Передача Дональдом надсекретної інформації російському міністру виснажила терпіння правлячої партії США, - El Mundo

Відносини Трампа з американськими спецслужбами можуть погіршитися ще більше.

У Трампа можуть бути великі проблеми? Фото: Рейтерс.

Передача Трампом надсекретної інформації російському міністру і сумнівній фігурі - послу Кисляку - виснажила терпіння республіканців. Про це пишуть вже кілька західних ЗМІ, передають Патріоти України.

"Початок політичного суду, який може вилитися в зміщення глави найбільшої в світі держави, - питання вкрай делікатне", - зазначає El Mundo в редакційній статті. "Тому той факт, що деякі конгресмени-демократи і експерти з конституційного права вимагають імпічменту Трампа в зв'язку з усім, чим оповита відставка директора ФБР, вказує на серйозність скандалу, який неухильно розростається", - йдеться в статті.

"Небезпечний зв'язок команди Трампа з офіційною Москвою виснажив і терпіння республіканців, коли газета The Washington Post викрила черговий епізод. Президент передав надсекретну інформацію про "Ісламську державу" російському міністру закордонних справ Лаврову і послу Кисляку", - йдеться в статті. Видання зазначає, що Трамп "визнав цей факт з гордістю, запевняючи, що має "абсолютне право" ділитися з Москвою конфіденційними даними розвідки, щоб глибше втягнути Росію в боротьбу з ісламським тероризмом".

На думку газети, все набагато складніше, і ця історія лише ще сильніше зіпсує відносини Трампа з американськими спецслужбами. "Білий дім зобов'язаний дати докладні пояснення, а також розвіяти всі підозри, що витають навколо відставки Комі", - підсумовує видання. "Є великі підозри, що найближчі партнери Трампа, можливо, діяли злагоджено з хакерами, щоб "зливати" інформацію, що завдає шкоди Хілларі Клінтон. Так що стоїть питання: може бути, відправивши Комі у відставку, Трамп зумів перешкодити розпочатому розслідуванню?" - йдеться в статті. Таке втручання представляло б собою вкрай серйозне порушення з боку Трампа.

Видання вважає, що ФБР слід продовжувати розслідування за умови повної свободи рук. "І якщо будуть спливати інші настільки компрометуючі одкровення, республіканцям буде дуже важко, навіть маючи більшість голосів, перешкодити початку процесу імпічменту", - йдеться в статті.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...