Трамп нарешті знайшов, що дати Путіну. Цей "подарунок" називається Куба - The Independent

Відмовляючись від Куби, Трамп ризикує створити новий простір, де Росія відновить свої позиції. Минулого місяця, після десятирічної перерви, вона розпочала поставку нафти на острів.

Ілюстрація:https://focus.ua

Відмовившись від програми зближення з Кубою, розпочатої ще адміністрацією Обами, Дональд Трамп дав "зелене світло" Володимиру Путіну для дій на Острові Свободи. Про це пише The Independent, передають Патріоти України.

Адміністрація Дональда Трампа ввела обмеження щодо подорожей та торгівлі з Кубою, не зважаючи на численні прохання представників великих корпорацій США та побоювання американців кубинського походження. На думку видання, цей крок лідера Штатів можна протрактувати як "таємний подарунок" Москві, яка вже почала відновлювати втрачені позиції на Острові Свободи.

"Відмовляючись від Куби, Трамп ризикує створити новий простір, де Росія відновить свої позиції. Минулого місяця, після десятирічної перерви, вона розпочала поставку нафти на острів," – побоюються автори публікації.

"Коли Венесуела "тріщить по швах", Кубі потрібен той, хто "зупинить її розпад". Якщо це буде не Вашингтон, то – Москва. Путін не так давно пробачив Гавані 90 відсотків боргу. Ходять чутки, що Росія веде переговори про повторне відкриття на острові військових баз. Вимальовується певна картина", – йдеться у матеріалі далі.

The Independent пояснює, що нові обмеження стосуватимуться туристичних поїздок: американці знову ризикують порушити закон, якщо вони відвідають Кубу самостійно, а не в рамках заздалегідь організованого туру. Однак куди серйознішим є інше обмеження, зауважують журналісти, а саме – заборона американським юридичним або фізичним особам вести справи з GAESA, конгломератом, що знаходяться під контролем кубинських військових.

"Він (GAESA, – ред.) володіє більшістю провідних готелів міста, не кажучи вже про автобуси і ресторани. Ця ініціатива, у разі її повного прийняття, викличе хаос в американо-кубинській туристичній сфері", – запевняє видання.

Проте, дещо таки залишиться незмінним: посольство США в Гавані, яке знову відкрив Обама, продовжить роботу, а американські круїзні судна і літаки продовжать курсувати між островом і материком.

Як відомо, після півстоліття перерви у 2015 році США відновили двосторонні відносини з Кубою, була відновлена робота посольств, з'явилися комерційні авіарейси. У січні цього року США і Куба уклали торговельну угоду.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...