Трамп вже показав свою прихильність до російського президента, – NYT

Оскільки Трамп відмовився критикувати Кремль, наразі важливо, щоб Барак Обама, перш ніж залишить пост президента, з’ясував усі деталі стосовно хакерських атак та вирішив, як покарати Росію.

Дональд Трамп. Фото: dtrump.ru.

Незважаючи на політику та поведінку Росії, новообраний президент США Дональд Трамп замість готовності їй протистояти демонструє свою прихильність до російського президента Володимира Путіна. Про це повідомляє The New York Times, передають Патріоти України.

«Трамп відхилив висновок розвідки стосовно того, що Росія стоїть за хакерськими атаками, демонструючи неповагу до фактів, а також до органів безпеки, які їх збирають», – йдеться у статті. Зазначається, що у четвер високопоставлений російський чиновник визнав, що Кремль перебував у контакті з союзниками Трампа під час президентської кампанії.

«Хоча бути в контакті з іноземними лідерами не є незвичайним для президентської кампанії, ситуація викликає зростання занепокоєності, беручи до уваги спроби хакерських атак і зв’язки між колишнім старшим чиновником кампанії Трампа і проросійським екс-президентом України», – пише видання.

Підкреслюється, що, оскільки Трамп відмовився критикувати Кремль, наразі важливо, щоб Барак Обама, перш ніж залишить пост президента, з’ясував усі деталі стосовно хакерських атак та вирішив, як покарати Росію, щоб продемонструвати рішучість Вашингтона протистояти кібератакам без подальшої ескалації конфлікту.

«Те, що потрібно, це прагматичний огляд американсько-російських відносин, який включає в себе, як мінімум, підтвердження зобов’язань Америки перед НАТО, які Трамп недооцінив під час виборчої кампанії, та перед європейською демократією. Путін прагне підірвати і те, і те», – зазначає видання.

У статті підкреслюється, що сприйнятливість Кремля до співпраці з Трампом може бути використана і для корисної мети, щоб переконати Кремль дотримуватися угод з контролю над озброєннями і повернутися до виконання тих угод, які Росія порушила. «Він (Путін) не повинен мати жодних сумнівів у тому, що Сполучені Штати і їх союзники будуть відстоювати свої принципи і цінності, навіть коли вони залишаються відкритими для співпраці, коли інтереси обох сторін частково збігаються», – резюмується у повідомленні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...