Трійця 2016: що можна робити і не можна в цей день

Прикмети в багатьох регіонах України різні - залежно від традицій, що склалися.

На Трійцю в православних храмах здійснюється одна з найкрасивіших служб в році. Фото: xn--j1aidcn.orgДо прикмет на Трійцю здавна предки ставилися дуже дбайливо, передаючи їх в сім'ї від дорослих дітям. Патріоти України за допомогою сайту Нескучные новости нагадають читачам деякі з них.

Прикмети на 19 червня

Цікаво, що на Трійцю по погоді можна зробити прогноз наперед. Наприклад, якщо в це свято йде дощ, то літо буде врожайним, грибним і теплим. Поганою прикметою на П'ятидесятницю вважають спекотну погоду, тоді літо обіцяє бути посушливим. Ці прикмети на Трійцю 2016 варто запам'ятати, так як вони ще жодного разу не передбачали неправдиве майбутнє.

Що можна робити на Трійцю

Християни повинні намагатися використовувати вихідний день не тільки для пікніка на природі, а й для того, щоб згадати зішестя Святого Духа на апостолів - після нього учні Господа заговорили різними мовами і розійшлися по всьому світу, щоб розповідати про Ісуса Христа. Якраз на свято Трійці можна зібратися всією родиною за великим столом - будь-яких обмежень в їжі в цей день немає.

Що не можна робити на Трійцю

У народі багато розмов ходить про те, чого не можна робити на Трійцю. Багато із заборон викликають посмішку, адже вони пов'язані з язичеством і не мають ніякого відношення до святого свята. Кажуть, що на Трійцю не можна виконувати фізичну роботу, а також прибирати будинок, шити або затівати велике прання. Подібна діяльність не є гріховною, але вважається, що побутова метушня не повинна відволікати нас від головної суті свята.

Молодих батьків цікавить питання про те, чи можна хрестити свою дитину на Трійцю. Певних заборон на хрещення в цей день немає, але через те, що в церкві відбуватимуться святкові служби, важливу процедуру можуть перенести на більш відповідний період. Тому краще відразу планувати хрестини не на свято Трійці.

Про те, чи можна на Трійцю ходити на цвинтар, кажуть багато. Але всі одноголосно сходяться на думці про те, що в цей день варто ходити до церкви, а для кладовища виділяють спеціальні поминальні дні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...