Тримати небо на замку: "Тор" та "Куб" повертаються до бойового складу ЗСУ, - Муженко

Модернізовані системи значно підсилять комплекс протиповітряної і протиракетної оборони сухопутних військ на рівні дивізійної ланки.

Головнокомандувач Збройними Силами України – Начальник Генерального штабу Збройних Сил України Віктор Муженко розказав, що зенітно-ракетні комплекси “Тор” та “Куб” повертається до бойового складу протиповітряної оборони Сухопутних військ ЗС України.

Про це генерал повідомив під час випробувань модернізованих комплексів на Державному випробувальному полігоні “Ягорлик” у Херсонській област, де здійснювались пуски з модернізованих зенітно-ракетних комплексів “Тор” та “Куб”.

На модернізованих зенітно-ракетних комплексах замінено аналогові системи на цифрові, що значно підвищує ефективність та термін роботи ЗРК.

Робоче місце оператора на модернізованому ЗРК “Тор”

Роботи з модернізації ЗРК “Тор” та “Куб” проводились українським підприємством НПП “Аеротехніка” та вони дозволяють поліпшити технічні характеристики та розширити функціональні можливості ЗРК за рахунок реалізації нових алгоритмів обробки та відображення інформації про пристрої, що використовують цифрову обробку сигналів на сучасній елементній базі.

Це надасть можливість підвищити потенціал як зенітних ракетних військ ЗСУ, так і системи ППО держави в цілому, – сказав Віктор Муженко.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...