"Це дурна постанова": Саакашвілі відмовився дотримуватися заборони на критику влади

Губернатор Одещини нагадав, що подібні постанови вже призвели колись до зміни влади в Україні.

Михайло Саакашвілі. Фото: uapress.info.

Голова Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Міхеїл Саакашвілі має намір порушувати постанову Кабінету міністрів про стандарти етичної поведінки державних службовців. Про це він заявив на Антикорупційному форумі у Вінниці, повідомляє телеканал 112 Україна. Новину передають Патріоти України.

"Сьогодні Кабмін опублікував, як ви знаєте, "найважливішу постанову". Сьогодні вийшла постанова Кабміну, яка реально спрямована на одне – заборонити нам їздити на форуми і спілкуватися з вами. Називається "Кабмін вимагає від держслужбовців утриматися від публічної критики органів державної влади та їх посадових осіб".

Згідно з постановою, держслужбовці повинні дотримуватися таких принципів: гідна поведінка, лояльність, політична нейтральність, чесність, служіння державі, це повинно передбачати позитивний імідж держави і утримання від прояви публічної критики державних органів і посадових осіб. Я думаю, що за такі речі в Україні вже один раз помінялася влада. Це було 2 роки тому. І ми пам'ятаємо знамениті закони в цьому ж дусі, які прискорили кінець", - зазначив губернатор.

При цьому Саакашвілі зазначив, що має намір порушувати дану постанову. "Я відразу буду порушувати цю постанову. Я думаю, що це погана постанова, відразу буду критикувати", - підкреслив він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...