Це не Берлін, тим більше не Париж: «Україна є жертвою неприйнятної агресії. Ми на 100% є рішучими у тиску на Росію», - голова МЗС Великобританії на зустрічі з Порошенком

Борис Джонсон наголосив, що Велика Британія «повністю налаштована на підтримку санкцій проти агресора», яким є Російська Федерація.

Петро Порошенко та Борис Джонсон. Фото: сайт президента України.

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із Держсекретарем Великої Британії у закордонних справах та справах Співдружності Борисом Джонсоном. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на офіційний сайт президента України.

Президент України висловив вдячність Великій Британії за постійну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, відзначивши роль цієї країни в міжнародних організаціях, зокрема у складі Великої сімки, НАТО тощо.

Глава держави також високо оцінив внесок Великої Британії у тренування Збройних Сил України і висловив сподівання на продовження та поглиблення співробітництва. Президент поінформував очільника зовнішньополітичного відомства Великої Британії щодо поточної ситуації на Донбасі.

Державний секретар Великої Британії у закордонних справах та справах Співдружності наголосив, що Україна є одним з пріоритетів у його діяльності і, не випадково, наша країна стала однієї з перших, яку він відвідує на новій посаді.

«Україна є жертвою неприйнятної агресії. Ми на 100 % є рішучими у здійсненні тиску на Росію», - сказав Борис Джонсон, говорячи про позицію британського уряду. При цьому він наголосив, що Велика Британія «повністю налаштована на підтримку санкцій проти агресора», яким є Російська Федерація.

Співрозмовники також обговорили питання продовження британської фінансової та експертної допомоги у впровадженні реформ, у тому числі у сфері боротьби з корупцією. Йшлося, зокрема, про співпрацю британських антикорупційних органів з НАБУ та ГПУ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...