Це не отруєння: Російська правозахисниця пояснила, чому погіршився стан здоров'я Сенцова

За словами журналістки, українського режисера утримують у колонії в місцевості з дуже важким кліматом, в умовах крайньої півночі РФ та з поганим харчуванням.

Зоя Свєтова. Фото:Радіо Свобода

Погіршення здоров'я українського кінорежисера Олега Сенцова, якого в РФ засудили до 20 років позбавлення волі, обумовлено жахливими умовами його утримання, а не отруєнням. Про це в коментарі InfoResist заявила відома російська журналістка і правозахисниця Зоя Свєтова, передають Патріоти України.

Вона заявила, що інформація про те, що Сенцова нібито отруїли газом - це "нісенітниця собача".

"Сенцов знаходиться вже близько трьох років у колонії. Спочатку він був в колонії в Якутську, тепер він в колонії Лабитнангі. Це колонія крайньої півночі Росії. Людина, яка народилася на півдні, в Криму і провела все своє життя там, природно для неї перебування в умовах крайньої півночі це дуже небезпечно для здоров'я. Ніхто його нічим не труїть. Просто там дуже погане харчування, там дуже важкий клімат", - сказала вона.

Свєтова розповіла, що в листі своїй сестрі, Сенцов вперше поскаржився на стан здоров'я. Режисер повідомив, що у нього кришаться зуби і випадає волосся.

"Його б слід було перевести в іншу колонію, яка знаходиться ближче до його місця проживання. Як в принципі за російським законом повинні були б зробити. Це порушення всіх російських законів. Його відправили в найдальші краї Росії. В умовах крайньої півночі, вкрай важкого клімату. І це теж свого роду злочин", - каже Свєтова.

Також правозахисниця вважає безглуздим те, що Ксенія Собчак передала президенту РФ Володимиру Путіну список політв'язнів і попросила їх помилувати.

"Ми вже багато разів чули про те, що Кремль вивчає якісь списки, якісь клопотання, помилування, чиїсь там заяви. Якщо конкретно говорити про Олега Сенцова, то ми всі чудово пам'ятаємо діалог Путіна і кінорежисера Олександра Сакурова, де Олександр Сакуров благав буквально Путіна, щоб він помилував Сенцова, а Путін говорив про те, що "ви ж розумієте, суд розібрався, він же терорист" тощо", - нагадала вона.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...