У грудні українці побачать останній зорепад в році, що минає: Названа дата

На небі Гемініди виглядають крапки, які розлітаються в різні боки і світяться, залишаючи за собою тонкі сліди.

Ілюстрація: znaj.ua

У грудні українці зможуть спостерігати зорепад Гемініди. Цей метеорний потік є останнім в році, що минає, і входить в "велику трійку" зорепадів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Згідно з дослідженнями астрономів, вік цього метеорного потоку становить понад 1000 років. Це один з найбагатших зорепадів, який дає більше 200 метеорів на годину. Швидкість метеорів невисока, всього близько 35 км/с.

Метеорний потік Гемініди буде проходити в сузір'ї Близнюків. Період його активності починається приблизно 4 грудня, а закінчується 17, апогею досягне приблизно 13-14 грудня. Видно його буде тільки в Північній півкулі.

Щоб краще побачити метеорний потік Гемініди, варто виїхати подалі від міських вогнів. Якщо спостерігати за зорепадом під час його піку, то спеціальне обладнання не буде потрібно, він буде видний неозброєним оком.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...