У Криве Озеро відправлені сили поліції з Миколаєва, Одеси та Херсона - Деканоїдзе

Силовики охоронятимуть громадський порядок та будівлю поліції.

Місцеві мешканці пікетують відділок поліції у Кривому Озері. Фото:www.unian.ua

Глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе повідомила, що громадський порядок і будівлю поліції в селищі Криве Озеро Миколаївської області охоронятимуть сили, відряджені з Миколаєва, Херсона та Одеси. Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Зокрема, глава Нацполіціі заявила про неприпустимість спроб розлючених громадян громити відділення поліції. "Вчора були спроби розгромити відділення поліції. Це неприпустимо", - написала вона.

За словами Деканоїдзе, сили, відряджені з Миколаєва, Херсона та Одеси, контролюватимуть громадський порядок і будівлю поліції в Кривому Озері. "У нас є закон і всі будуть покарані відповідно до закону", - додала вона.

"Сьогодні постараюся зустрітися з рідними, щоб висловити співчуття особисто. Я даю слово, що завершити слідство і покарати винних - єдина позиція НПУ, ГПУ і МВС, ніхто не буде прикривати своїх. Розраховуємо, що суд прийме відповідне рішення", - додала Деканоїдзе.

Як повідомлялося раніше, в ніч на 24 серпня під час затримання поліцейськими помер 32-річний житель Кривого Озера Олександр Цукерман. Як стверджують в поліції, постраждалий пручався, тому поліцейські застосували "заходи фізичного впливу та наручники".

Згідно з висновком судово-медичної експертизи, проведеної обласним бюро судово-медичних експертиз 24 серпня, він помер від вогнепальних поранень - на тілі загиблого виявлено як мінімум 4 вогнепальних поранення, отриманих в результаті пострілів з травматичного пістолета так званим "патроном Флобера".

Смерть Цукермана викликала бунт жителів райцентру, які намагалися силою перешкодити вивезенню 6 поліцейських, підозрюваних у його вбивстві, до Миколаєва. Склад відділення поліції в Кривому Озері був розформований і буде набрано заново, також через інцидент буде замінено керівництво Головного управління поліції в Миколаївській області.

Хатія Деканоїдзе заявила також, що начальником Кривоозерського відділення поліції Миколаївській області після розформування його нинішнього складу буде Олександр Горпинич - патрульний поліцейський, командир роти з Миколаєва.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...