У лікарнях Горлівки та Єнакієвого Захарченко доручив звільнити ліжко-місця для прийому поранених бойовиків, - СБУ

Українська спецслужба перевіряє, чи не може ця інформація свідчити про підготовку терористів до масштабного наступу.

Терорист Захарченко. Ілюстрація:dn.depo.ua

У медичних установах окупованих бойовиками Горлівки і Єнакієвого відданий наказ звільнити всі койко-місця для того, щоб ці медустанови могли в разі необхідності приймати поранених. Про це сьогодні на брифінгу повідомив керівник апарату глави СБУ Олександр Ткачук, передають Патріоти України з посиланням на ЛІГА.net.

"Є інформація, яка викликає у нас занепокоєння. Захарченко фактично віддав наказ про переміщення лікарів з медичних установ Донецька до Горлівки і Єнакієвого. А в медичних установах Горлівки і Єнакієвого відданий наказ звільнити всі койко-місця для того, щоб ці медичні установи могли в разі необхідності приймати поранених", - сказав він.

Ткачук зазначив, що на лінії зіткнення саме в цьому районі найбільше обстрілів і провокацій з боку терористів. "Ми дуже серйозно ставимося до такої інформації і ділимося з нашими колегами з Міністерства оборони та інших силових відомств", - сказав він.

Відповідаючи на питання журналістів, що може означати підготовка медустанов в Горлівці і Єнакієвому і чи не свідчить це про можливий масштабний наступ, Ткачук сказав: "Природно, ми перевіряємо цю інформацію. Як ви знаєте, останнім часом були повідомлення про те, що в цьому районі знаходяться заборонені мінських угодами види озброєння, зокрема танки і системи артилерійського залпового вогню".

"Ми працюємо разом з нашими колегами з інших силових відомств для того, щоб попередити можливу ескалацію на цьому напрямку. У тому числі наші бойові підрозділи, Альфа, всі готові оборонятися від нападу ворога в тому випадку, якщо він піде в наступ", - сказав Ткачук.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...