У Луганській області СБУ викрила поліцейського, який працював на ФСБ (відео)

За фактом викриття зради правоохоронця розпочато кримінальне провадження.

Затриманий. Фото: прес-служба СБУ

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України викрили старшого інспектора одного з підрозділів Головного управління Національної поліції України в Луганській області, який працював на російську спецслужбу. Про це повідомили в прес-службі СБУ, інформують Патріоти України.

"Правоохоронець в 2014 році в особистих справах і без відома керівництва виїжджав на тимчасово окуповану терористами територію. У Луганську майора поліції завербували представники російської ФСБ, що працюють під прикриттям т. зв. "Міністерства державної безпеки ЛНР".

Російська спецслужба почала активно використовувати старшого інспектора з осені 2015 року. За завданням кураторів він зібрав і передав ФСБ інформацію про співробітників підрозділів поліції, транспортні засоби, розміщення блокпостів у зоні проведення антитерористичної операції і ряд службових документів, у тому числі з грифом "секретно", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що старший інспектор пересилав відомості по електронній пошті зі службових та з домашнього комп'ютера. Під час обшуків, які проводилися спільно з прокуратурою, співробітники спецслужби вилучили докази роботи майора на ФСБ.

Слідчими СБ України порушено кримінальне провадження за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Вирішується питання про обрання поліцейському запобіжного заходу.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...