У морі відбулися випробування нових вітчизняних бронекатерів (фото)

Катери побудовані на київському заводі "Ленінська кузня". Вони призначені для захисту морських портів, територіальних вод та спеціальних операцій.

Фото:http://dumskaya.net/

Катери типу "Гюрза-М" – "Аккерман" і "Бердянськ" – вийшли в море на випробування. Про це повідомляє одеський регіональний сайт Думская, зазначають Патріоти України.

Катери раніше успішно пройшли заводські випробування, і сьогодні вийшли на державні. На даний момент вже сформована державна комісія, яка буде підтверджувати результати випробувань.

Катери побудовані на київському заводі «Ленінська кузня». Дві «Гюрзи» були спущені на воду близько року тому, після чого прибули до Одеси. Заводські ходові випробування почалися 4 лютого 2016 року і на сьогодні підтверджені всі заявлені характеристики.

На заводі "Ленінська кузня" зараз будуються ще чотири подібних кораблі. Бронекатери даного класу призначені для захисту морських портів, територіальних вод і спеціальних операцій.

Параметри катерів: довжина – 23 метри, ширина – 4,8 метра, максимальна швидкість – 25 вузлів, дальність – 700 морських миль. Озброєння катерів складається з двох дистанційно керованих бойових модулів «Катран», які включають автоматичну 30-мм гармату, спарений 7,62 мм кулемет КТ і два гранатомета.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...