У Порошенка відповіли, як реагуватимуть на критику Заходу щодо президентського законопроекту про Антикорупційний суд

За словами одного з представників БПП, Україні не варто йти на поводу певних організацій.

Олег Барна. Фото:ТелеграфУкраїні варто дуже акуратно прислухатися до рекомендацій Міжнародного валютного фонду щодо президентського законопроекту про Антикорупційний суд. Таку думку в коментарі InfoResist висловив народний депутат від БПП Олег Барна, зазначають Патріоти України.

"Прислухатися можна, але це не означає, що ми зобов'язані виконувати все так як вони скажуть. Тому що це питання захисту нашого суверенітету, державних інститутів. Особливо, коли ми боремося за свій суверенітет і територіальну цілісність з Росією", - сказав він.

Барна вважає, що Україні не варто йти на поводу певних організацій: "Це недоречно для України. Тим більше МВФ не є управителем цієї організації, не антикорупційною організацією. Це означає, що компетентну оцінку з приводу створення антикорупційного суду фонд дати не може. Це дзявкання, скажімо так".

Політик також звернув увагу на механізми формування суддівського корпусу Вищого антикорупційного суду. МВФ вимагає, щоб підбір кандидатів здійснювався радою міжнародних експертів. За словами Барни, це є прецедентом в Європі і в усьому світі.

"Другий момент, я б попросив представників МВФ звернути більше уваги на відповідну фінансово-економічну допомогу Україні з відповідно низькими кредитами. Це буде найефективнішим способом боротьби з корупцією. Бо це стане підйомом економічного рівня країни, він підніме високий достаток і благополуччя людей і чиновників, що по суті нівелює зменшення впливу корупційних ризиків", - говорить він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...