У Росії найманця, який воював на Донбасі у складі банд "ЛНР", ФСБ заарештувала за отримання хабара (фото)

Перебуваючи на окупованій території України, терорист навіть встиг побувати "главою адміністрації" окупованого Лутугинського району та самого райцентру.

Російський найманець Єгор Козін. Фото:сайт "Миротворець"

Колишній російський найманець Єгор Козін, відомий під кличкою "Русский", який воював у складі терористичних банд "ЛНР" і очолював окупаційну "адміністрацію Лутугинського району", заарештований ФСБ. Єгор "Русский" був взятий під варту в російському місті Ухта (Республіка Комі, РФ) за підозрою в отриманні хабара. Про це пишуть Новости Донбасса, інформують Патріоти України.

За інформацією прес-служби управління Слідчого комітету РФ по республіці Комі, в 2017 році Єгор Козін, працюючи на посаді директора муніципальної установи "Спортивна школа Юність", отримав від кількох підприємців в якості хабара (частина 3 статті 290 КК РФ) гроші та інше майно за те, що віддавав їх фірмам пріоритет при укладанні договорів для забезпечення потреб спортшколи.

Джерела, близькі до слідства, повідомили, що Козіна-"Русского" підозрюють в тому, що він брав хабарі у підрядників, які працюють на об'єктах басейну очолюваної ним спортивної школи.

"Порушено три кримінальні справи", - сказано в повідомленні. Працівники ФСБ затримали Козіна-"Русского" 6 квітня.

Найманець воював на Донбасі проти сил АТО в складі терористичного банформування "Зоря", яке, до висунення в ватажки "ЛНР", очолював Ігор Плотницький.

В кінці січня 2015 року, як розповів в одному з інтерв'ю терористичним ЗМІ сам найманець, Плотницький призначив його "главою адміністрації" окупованого Лутугинського району та самого райцентру.

Окупаційну адміністрацію району російський найманець очолював до початку червня 2016 року. А потім повернувся на батьківщину в Ухту.

Крім того, "Русский" неодноразово заявляв у ЗМІ, що брав участь в російському вторгненні в Грузію в 2008 році, а в молодості працював на весіллях тамадою.

Влітку 2016 року "Русский" планував балотуватися на пост глави адміністрації муніципального освіти міського округу "Ухта". До арешту "Русский" також очолював рух "Республіканська коаліція".

За інформацією "Миротворця", в липні 2015 року, стосовно громадянина РФ Козіна (Русского) Єгора Анатолійовича, 1987 року народження, Генпрокуратура України в рамках кримінального провадження №12014130550000527 склала повідомлення про підозру у скоєнні злочинів за ч. 2 ст . 258, ч. 3 ст. 146 КК України. СБУ оголосила найманця в розшук.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...