У Росії відмовили українському консулу у зустрічі із затриманими ФСБ прикордонниками

Українська сторона вже звернулася по допомогу до ОБСЄ та уповноваженого з прав людини.

Ілюстрація:Новое Время

До двох українських прикордонників, яких затримала російська ФСБ, не пускають дипломатів. Про це заявив перший заступник голови Держприкордонслужби України Василь Серватюк, повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Поговорити із затриманими намагається український консул у Росії, але йому відмовляють з поясненням, що ще не встановили їхні особи. Українська сторона вже звернулася по допомогу до ОБСЄ та уповноваженого з прав людини.

"Консул намагався потрапити на зустріч. Але поки що через незрозумілі обставини російська сторона відмовила у зустрічі консулу із нашими прикордонниками. Сподіваюся, що сьогодні-завтра все-таки ця зустріч відбудеться і тоді ситуація буде більш зрозумілою" — зазначив Серватюк.

Як повідомлялося раніше, на Сумщині зникли двоє українських прикордонників, які здійснювали моніторинг ділянки кордону. Російські ЗМІ повідомили про затримання представниками ФСБ двох порушників, які назвалися прикордонниками Сумського загону.

Слід зазначити, що російська прикордонна служба в усній формі заперечила затримання зниклих у Сумській області українських прикордонників. 4 жовтня Росія підтвердила затримання двох службовців Держприкордонслужби України на кордоні із Сумською областю.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...