"Убивайте столько русских, сколько сможете": У Петербурзі на мосту Кадирова вивісили банер із його цитатою (фото)

За даним фактом петербурзькою прокуратурою розпочато перевірку.

Банер у Санкт-Петербурзі. Фото: соцмережі.

На мосту, названому на честь першого президента Чечні Ахмата Кадирова, у Санкт-Петербурзі сьогодні, 18 червня, вивісили плакат зі скандальною фразою, яку свого часу виголосив чеченський лідер. Про це у соцмережі повідомив громадський рух «Відкрита Росія», передають Патріоти України.

Так, на мосту через Дудергофський канал висів банер з написом: «Вбивайте стільки росіян, скільки зможете». Ці слова Ахмат Кадиров сказав у середині 90-их років, коли у Чечні вирувала перша війна. Таким чином він закликав чеченців до джихаду.

За даним фактом петербурзькою прокуратурою розпочато перевірку. За інформацією джерела у наглядовому органі, такі дії можуть розцінюватися як спроба розпалювання національної ворожнечі.

Нагадаємо, 30 травня члени топонімічної комісії Санкт-Петербурга проголосували за те, щоб назвати безіменний міст через Дудергофський канал на честь першого президента Чечні Ахмата Кадирова. Назва була рекомендована губернатору Санкт-Петербурга. Подібне рішення викликало обурення жителів міста, які вважають, що топонім не повинен носити ім'я людини, яка не має до Петербургу ніякого стосунку.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...