Удар у відповідь: Україна призупиняє транзит російських вантажівок

До моменту отримання пояснень від російської сторони Україна тимчасово припиняє транзитні перевезення вантажними автомобілями, зареєстрованими в Росії, на своїй території.

Заблоковані російські фури. Фото: molbuk.ua.

Україна призупиняє транзитні переміщення вантажних автомобілів РФ територією України. Відповідне протокольне рішення було прийняте на урядовій нараді вранці 15 лютого, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів. Новину передають Патріоти України.

"Російська Федерація в порушення правил і процедур Світової організації торгівлі та двосторонньої міжурядової угоди щодо автомобільних перевезень в односторонньому порядку зупинила рух українських вантажних автотранспортних засобів територією Росії", - йдеться в повідомленні.

"До моменту отримання пояснень від російської сторони та вирішення даного питання Україна тимчасово припиняє транзитні перевезення вантажними автомобілями, зареєстрованими в Росії, територією України", - заявляє Кабмін.

Як відомо, з 4 січня 2016 року РФ запровадила повну заборону на транзит товарів з України через свою територію. 1 лютого Росія призупинила рух вантажоперевезень з Польщею, через що російські далекобійники прямують у країни Євросоюзу через Україну. 12 лютого на Волині, Прикарпатті та Закарпатті активісти блокували проїзд російським вантажівкам, які прямують з Білорусі територією України.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...