Україна готова обміняти російського військового Агеєва, але Москва ще вичікує - адвокат

Росія наразі не погоджується на такий обмін, оскільки ті українці, які назаконно засуджені та утримуються у в'язницях РФ, на думку російських представників "не мають відношення до Донбасу".

Віктор Агеєв. Фото:InfoResist

Україна готова обміняти російського військового Віктора Агєєва, але російська сторона ще не визначилася, на кого з українських бранців здійснити обмін. Про це в коментарі УНІАН заявив адвокат росіянина Віктор Чевгуз, передають Патріоти України.

"Ми готові до обміну. Я оскаржив вирок в апеляційній інстанції, дотримався процедури. Але ж там росіяни щось не можуть визначитися. Наші хочуть його поміняти на українців, які сидять у російських тюрмах. Тривають перемовини. Затримка нині за росіянами. Коли домовляться, то відразу буде указ президента, й Агєєва передадуть туди (в Росію -ред). Агєєв є у списку, і можна обміняти хоч сьогодні", - сказав адвокат.

За словами Чевгуза, російська сторона наразі не погоджується на такий обмін, оскільки ті українці, які назаконно засуджені та утримуються у російських тюрмах, "не мають відношення до Донбасу".

Як зауважив адвокат, РФ не готова до обміну Агєєва на Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Романа Сущенка або Станіслава Клиха, аргументуючи це тим, що ці люди "не мають стосунку до Донбасу".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...