Україна гучно грюкає в двері елітного клубу: КБ “Південне” розробляє ракету-носій для вітчизняного космодрому

Наразі готується випуск концептуального проекту ракети-носія легкого класу “Циклон-1М”.
КБ "Південне". Фото: Укрінформ.

КБ “Південне” підтверджує технічну можливість розміщення стартового комплексу на території України та проводить обговорення організаційних питань, передають Патріоти України.

Наразі готується випуск концептуального проекту ракети-носія легкого класу “Циклон-1М”, який має з нього запускатись. Як стає відомо з презентації КБ Південне, сам комплекс має бути розміщений на березі Чорного моря. А за допомогою карт Гугл, на базі приведених координат, можна уточнити — біля Дніпровської затоки, у Білозерському районі Херсонської області недалеко від адміністративного кордону з Миколаївською.

Район падіння відпрацьованого єдиного ступеня ракети-носія та обтічника передбачається у Середземному морі. До цього розмови про можливість розміщення космодрому в Україні велись, в основному, представниками “Нового космосу” – компанією Space Logistics Ukraine – насамперед для ракети-носія надлегкого класу з потенційним місцем падіння відпрацьованих елементів в акваторії Чорного моря на відстані 300-400 км від українського узбережжя.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...