Українець в "Борисполі" намагався вивезти у шкарпетках 182 тисячі євро (фото)

Валюту в громадянина було вилучено до винесення судом рішення у справі.

Шкарпетки з євро. Фото: прес-служба ДФС.

Українець намагався вивезти до Італії через пункті пропуску «Бориспіль» 182 тисячі євро у шкарпетках. Про це повідомляє прес-служба ДФС, передають Патріоти України.

«Після перетину пасажиром «білої лінії», що позначає закінчення зони спрощеного митного контролю «зелений коридор», митники Київської митниці ДФС поцікавилися у громадянина щодо наявності товарів, які підлягають декларуванню, на що пасажир відповів, що немає таких. Потім було задано уточнювальне запитання щодо наявності в нього готівки, на що він відповів, що має 8 тисяч євро. Після цього пасажира було запрошено до службового приміщення та запропоновано пред'явити всі готівкові кошти. Вже там виявилося, що у різних відділеннях гаманця, який пасажир тримав у руках, знаходилося 8 870 євро, 673 доларів США та 2 650 гривень», - йдеться у повідомленні.

Після цього митниками в ручній поклажі громадянина було додатково виявлено 182 тис євро, а саме: 60 тис євро були згорнуті в рурочку та приховані всередині чоловічої шкарпетки. Так само приховані 60 тис євро були поміщені в іншу шкарпетку, а ще 62 тис євро знаходилися вже у третій шкарпетці. У свою чергу шкарпетки з грошима були в двох кросівках, загорнутих в поліетиленовий пакет, які знаходилися у валізі (ручній поклажі) пасажира під його особистими речами. Зазначена готівка переміщувалась з приховуванням від митного контролю способом, що ускладнює виявлення.

З виявленої суми пасажиру було пропущено 8 870 євро, 673 доларів США та 2 650 гривень. За протоколом про порушення митних правил вилучено 182 тис євро. Валюту вилучено до винесення судом рішення у справі. Загалом з початку року працівниками Київська міська митниця ДФС вилучено валюту, що незаконно переміщувалася громадянами через митний кордон України, на загальну суму близько 60 млн грн.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...