Українські двигуни для Пекіна: У Вашингтоні звинуватили Київ у зраді на користь Китаю

Американські дипломати повідомили, що проти України слід ввести обмеження за те, що вона сприяє зміцненню обороноздатності стратегічного противника США.

Китай поставив на озброєння авіаносець із 12 літаками JL-10, оснащеними двигунами з України. У США вкрай негативно сприйняли той факт, що Україна допомагає їхньому стратегічному противнику. Про це повідомляє видання Washington Times із посиланням на джерела у китайській пресі і збройних силах США, передають Патріоти України.

Зазначається, що авіаційні реактивні двигуни були головною слабкістю для промисловості Китаю протягом принаймні десятиліття. Щоб вирішити цю проблему, КНР закупила як українські, так і російські реактивні двигуни, щоб задіяти свої бойові літаки, безуспішно намагаючись виготовити копії двигунів самостійно, сказано у матеріалі.

При цьому американські дипломати повідомили, що проти України слід ввести обмеження за те, що вона сприяє зміцненню обороноздатності стратегічного противника США.

Так, екс-радник Комітету Сенату з іноземних справ Вільям Триплетт заявив, що Україна, отримавши 250 млн доларів на оборону від США, вчинила зраду щодо американських платників податків.

"Українці беруть гроші американських платників податків однією рукою, а іншою - б'ють американські військово-морські сили ножем у спину", - заявив чиновник.

Джерело: The Washington Times

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...