Українсько-польська співпраця: Стало відомо про розробку мобільного електромагнітного нейтралізатора БПЛА

Призначенням розробленої системи є встановлення перешкод для систем зв'язку дронів під час польоту.

Фото:defense express

Польський Військовий електротехнічний завод (WZE) та компанія AM Technologies розробили мобільний електромагнітний нейтралізатор під назвою Lanca Elektromagnetyczna, призначений для постановки перешкод системам зв’язку повітряних дронів. Про це йдеться на сайті Defense Express, передають Патріоти України.

Система складається з двох блоків, приймально-передаючої системи (маса 6 кг) і антенного блока (1 кг). Завдяки компактності, вона може переноситися одним солдатом в рюкзаку, або транспортуватися на легких транспортних засобах. Його антена може монтуватися на будь-якому зручному пристрої, зокрема, на підствольниках автоматів або інших переносних пристроях.

Поставлена перешкода має впливати на систему керування дроном під час польоту, внаслідок чого той не може продовжувати політ. З огляду на роботу різних існуючих БПЛА в широкому діапазоні частот, Lanca може ставити перешкоди в діапазоні від 100 МГЦ до 6 ГГц.

Передбачається постановка перешкод двох типів: шумових широкополосних або імітуючих. Дальність дії системи становить 100-300 м (потужність сигналу – до 1 Вт). Втім, передбачається створення більш ефективної версії з потужністю сигналу 25 Вт. Антенний пристрій служить для наведення на дрони, що рухаються, ефективна ширина смуги сигналу з антени становить до 18°.

Система Lanca Elektromagnetyczna в перспективі може служити в якості ефектора чи виконавчого елементу більш складного комплексу нейтралізації дронів, що створюється PGZ на базі проекту SAND.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...