Український розвідник розповів важливу подробицю співпраці Януковича з Кремлем

Коли до влади прийшов Янукович, то одразу було заборонено надавати інформацію про плани Російської Федерації щодо України.

Микола Маломуж. Фото: 112.ua.

Колишній президент України Віктор Янукович був агентом впливу Російської Федерації. Про це заявив екс-голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж в ефірі Еспрессо.TV, передають Патріоти України.

"Янукович був потужним агентом впливу. На нього впливали як на першу особу держави. Відповідно він виконував всі покладені на нього функції. Однак він намагався відстоювати щось своє. Але стратегічно він повністю контролювався", - сказав він.

Маломуж пояснив, що в України існувала офіційна політика щодо РФ і вона була спрямована на співпрацю, проте існувала й неофіційна доктрина, в тому числі і військова. "Вона передбачала можливість загрози, але не у вигляді таких радикальних дій, військового формату. Розвідка вивчала всі загрози від Російської Федерації включно з Кримом, схід, глобальне захоплення наших політичного, економічного, інформаційного секторів безпеки", - додав екс-глава Служби зовнішньої розвідки.

За словами Маломужа, вся інформація повідомлялася керівництву держави. "Це було і за часів президентства Кучми, і за Ющенка. Однак, коли до влади прийшов Янукович - це було нівельовано. Було заборонено надавати інформацію про плани Російської Федерації щодо України", - резюмував він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...