"Українці не пройдуть": Захарченко зробив сміливу заяву, але дуже переляканим голосом (відео)

Ватажок "ДНР" на позиціях роздавав команди бойовикам, а наприкінці візиту налякано зізнався, що ЗСУ не вдасться підступити до Донецька.

Олександр Захарченко. Фото: news.bigmir.net.

Олександр Захарченко побував на позиціях бойовиків і заявив, що Порошенко віддав наказ атакувати «армію ДНР». Відповідне відео з’явилось на одному із сепаратистських сайтів, однак є одна деталь – Захарченко наприкінці відео дуже налякано заявив, що ЗСУ не зможуть прорватись в Донецьк. Новину передають Патріоти України.

На позиціях бойовиків поблизу Авдіївки в день, 31 січня, все ж з’явився лідер «ДНР» Олександр Захарченко. Він роздавав команди бойовикам, а наприкінці візиту налякано зізнався, що ЗСУ не вдасться підступити до Донецька.

«Україна почала бойові дії, бо Америка та Росія не домовилась по … лінії зіткнення,і розуміючи, що Україні в цьому житті нічого не світить, Порошенко дав наказ атакувати Донецьку народну республіку. Ситуація на фронті дуже складна, бої ідуть на території протяжністю 50 км. В цей момент ми знаходимось в районі Авдіївки, третю добу українські військові намагаються прорватись у Донецьк, Макіївку. Українці несуть великі втрати, але вони не пройдуть» , - без усілякої упевненості у сказаному заявив Захарченко.

Захарченко пов’язав ескалацію конфлікту на Донбасі із переговорами Кремля та Білого Дому. До слова, британська газета Financial Times звернула увагу, що загострення конфлікту на Донбасі почалося після телефонної бесіди американського президента Дональда Трампа та його російського колеги Володимира Путіна.

Цікаво, що за останні два дні активних бойових дій Захарченко вперше з’явився, і на камери доповідав про складну ситуацію у «ДНР». Про його відсутність у окупованому Донецьку у вівторок, 31 січня, висловився Гіркін- Стрєлков:

«Всі питають – «куди подівся Захарченко»? А я не можу відповісти ні сам, ні дізнатись у кого-небудь. Може, Лондон бере? Або йому на сьогодні методичку досі не погодили? А, може, у Суркова у адміністратора застряг?»

Нагадаємо, Україна закликає світову спільноту не ігнорувати загострення під Авдіївкою та ні в якому разі не знімати санкції з Росії. Українським дипломатам віддано розпорядження донести інформацію про ескалацію міжнародним партнерам. Силовики та представники влади отримали доручення щодо контролю ситуації в районі масованих обстрілів на Донбасі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...