Унікальний експеримент: Вчені "оживили" пращура динозаврів і змусили того жваво бігати (відео)

За допомогою сучасних технологій вченим Німеччини і Швеції вдалося створити копію протодинозвара, який жив на землі 310 мільйонів років тому.

Німецькі та шведські вчені в спільному проекті успішно створили робота, який повністю ідентичний древній тварині Orabates pabsti, зазначають Патріоти України.

Існують припущення, що ця знахідка має безпосередню приналежність до амніот - хребетних тварин, що виводили зародки в оболонках. Згідно з науковими гіпотезами, вік їх приблизного виникнення - 310 млн років. А вік знайденого скелета, за образом якого і був створений унікальний робот, склав 290 млн років. Дослідникам вдалося виявити останки найдавнішої істоти в кар'єрі Бромакер, який знаходиться в Німеччині.

Деталі для механізму, які досконало повторюють форму кісток в збільшеному масштабі, вчені розробили за допомогою 3D-принтера. Саме таким чином в недплекому майбутньому вчені сподіваються відродити популяцію динозаврів. Адже наука прогресує, і збережена в бурштині крапля крові прадавнього динозавра, чи мамонта висмоктана кровоссальною комахою містить ДНК, з котрою у майбутньому зможуть відновити вимерлу тварину.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...