В ГПУ вже припускають, що побіжного Онищенка судитимуть заочно

Заступник генпрокурора висловив надію, що питання Онищенка буде розглянуто в парламенті в перші дні наступного пленарного тижня.

Олександр Онищенко. Фото: www.aif.ua.

Перший заступник генерального прокурора Дмитро Сторожук заявляє, що якщо народний депутат з групи "Воля народу" Олександр Онищенко перебуватиме поза межами України, його судитимуть заочно. Про це він сказав в ефірі телеканалу 112 Україна, передають Патріоти України.

Представник ГПУ підкреслив, що у випадку з затриманням депутата слід дотримуватись процедури. "У даному випадку ми маємо дотримуватися процедури. Подання внесено, є 5 днів на його (Онищенка - Ред.) заперечення, висловлення своєї позиції. Протягом 20 днів має пройти засідання відповідного комітету, і потім питання буде винесено у зал", - сказав Сторожук.

Він висловив надію, що питання Онищенка буде розглянуто в парламенті в перші дні наступного пленарного тижня. "Затягувати з цим питанням не можна", - зазначив Сторожук. Заступник генпрокурора продовжив, що у разі якщо Онищенко не повернеться в Україну, питання все одно буде поставлене на голосування у Верховній Раді.

В цьому випадку до нього буде застосовано механізм заочного засудження та екстрадиції. Як повідомлялось, 16 червня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив про направлення до Ради подання про позбавлення недоторканності, затримання та арешт Онищенка. Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький приніс у Раду подання на арешт Онищенка.

В НАБУ повідомили, що Онищенко поки що не повернувся в Україну. За даними прикордонників, Онищенко вилетів на чартерному рейсі в напрямку французького міста Ніцца 14 червня 2016 року о 19:54.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...