В Ізраїлі представили концепцію танка майбутнього (відео)

Компанія представила власне бачення війни майбутнього та показала, як сучасні технології можуть дійсно бути корисними для бронетехніки.

Ізраїльська оборонна компанія Rafael на офіційній сторінці в YouTube презентувала відео, в якому представила власне бачення того, яким має стати танк у найближчому майбутньому, передають Патріоти України з посиланням на Popular Mechanics.

Загалом у відео зображено бачення компанії того, як автоматизація, сенсори, технології захисту та величезні екрани можуть змінити погляд на те, якою має бути бронетехніка.

Робоче місце солдатів у такому танку складатиметься із сенсорної панелі управління та п’ятьох дисплеїв, що надають панорамний огляд місцевості за межами транспортного засобу завдяки встановленим на танку камерам. Спеціальні позначки на екрані вказують маршрут машини, можливі загрози та інші дані. Кожен член екіпажу зосереджується на визначеному наборі завдань та, як зазначають представники компанії, «якоюсь мірою ізольовані від шуму, небезпеки та стресу, що з’являються під час бойових дій».

Зазначається, що запропонована система достатньо функціональна для автономних дій – від ідентифікації цілей до водіння та, навіть, самозахисту. Система постійно аналізує один і той самий відеопотік, який бачить екіпаж, і сканує його на наявність потенційних загроз з урахуванням того, що людина може відволіктися на іншу інформацію та пропустити критично важливі дані для виживання під час бою.

Система також здатна керувати машиною та провести її за встановленим маршрутом, якщо екіпажу, наприклад, необхідно відстрілюватися зі зброї по ворожим цілям. Якщо танк потрапляє під вогонь супротивника, штучний інтелект автоматично запускає систему захисту для перехоплення ракет або ж активізує власну зброю для вогню у відповідь.

Рівень автономності в цій системі набагато відрізняється від тих, що наразі пропонують виробники. У Rafael зазначають, що бойова машина не обов’язково має бути пілотованою, щоб виконувати особливо небезпечні завдання, однак у компанії переконані, що в деяких бойових броньованих машинах завжди повинні бути солдати, і що наявність як екіпажу, так і штучного інтелекту суттєво знижує рівень загрози.

Зазначається, що наразі компанія працює над можливістю інтеграції створеної концепції у чинні бойові машини, зокрема M1 Abrams і M2 Bradley. Інтеграція таких систем у застарілі машини може вимагати значної модернізації, однак отримана ефективність, зменшення кількості екіпажу та інші переваги можуть бути того варті, впевнені у Rafael.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...