"В Києві стався нацистський путч": Російський "попсовий" поет розбурхав мережу словами про Україну

Обурення користувачів соцмереж також викликали заяви Іллі Резника про те, що його пісенна творчість нічим не гірша за вірші Висоцького та Окуджави.

Ілля Резник. Фото: Gorod.lv.

Російський і радянський поет-пісняр Ілля Рєзнік різко висловився про розвал СРСР і України, чим викликав гнів користувачів мережі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву Резника, опубліковану виданням "Известия".

Зазначимо, що Резник поставив свою творчість в один ряд з роботами Булата Окуджави і легендарного поета Володимира Висоцького: "Мені було дуже приємно, коли Сергій Михалков написав про те, що є три поета, чиї пісні читаються очима. Він назвав Висоцького, Окуджаву і мене". "Пісенна поезія повинна бути не примітивна, а проста. Із геніальною лаконічністю образів. Буквально в декількох фразах треба передати характер або сюжет. Тому справжню пісню дуже важко зробити", - додав він.

У той же час, Резник різко висловився про ситуацію в Україні: "Ми живемо в непростий, тривожний час. В Україні стався нацистський путч, військовий переворот і повалення законної влади. Найстрашніше те, що під чорними масками неофашистів ховалися безвусі обличчя озвірілих підлітків - "гарматне м'ясо" для тих, хто рвався до влади. Після розвалу великої держави СРСР, в Україні зросло бездуховне, "втрачене покоління", вирощене без любові до ближнього, в ненависті до всього російського, з ідеологією власної переваги", - підкреслив він.

Такі заяви російського поета-пісняра викликали хвилю негативних емоцій у мережі. Так, російський поет Бахит Кенжеєв написав: "А я думав, що втратив здатність дивуватися ... Яка чудова і талановита людина! Чималу мужність потрібно мати в наші дні, щоб вчити дітей співати гімни таємної поліції!". Олександр Штерн: "Щоб в юному поколінні виховалася любов до високої поезії, треба цьому поколінню триматися подалі від віршів І. Резника".


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...