В нього є гідні військові радники: В США пояснили, чому Трамп не "зіллє" Україну Путіну

Зараз Україна мала би зосередитися на внутрішніх реформах, про що говорилося на Майдані, але війна відтягує сили і ресурси.

Маттіс буде давати поради Трампу? Фото: Газета.ру.

Голова Пентагону Джеймс Маттіс і Голова Комітету начальників штабів Збройних сил США Джозеф Данфорд будуть давати президенту Дональду Трампу адекватні поради, як здійснювати американську політику щодо України. Про це під час візиту до Варшави газеті Rzeczpospolita заявив колишній командувач військами НАТО в Європі американський генерал Філіп Брідлав, передають Патріоти України із посиланням на "Укрінформ".

"Я впевнений, Трамп взяв своїми радниками дуже мудрих людей. Генерал Джеймс Меттіс, який зараз є міністром, і якого я добре знаю, є геніальною людиною. Він не буде боятися давати кращі поради у військовій сфері. Я переконаний, що такі особистості, як Меттіс і генерал Данфорд, з якими я служив у багатьох місцях, допоможуть президентові вести відповідну політику (щодо України - Ред.)", - запевнив він.

Брідлав зазначив, що терористи продовжують чинити тиск на українську армію, змушуючи утримувати на сході великі сили. За його словами, це вимагає багато коштів і енергії українського народу. Крім того генерал наголосив, що зараз Україна мала би зосередитися на внутрішніх реформах, про що говорилося на Майдані, а війна відтягує сили і ресурси. "Це тиск, який чиниться на Україну, направлений на створення проблем для уряду. Було б добре, якби ми знайшли рішення, щоб Україна могла проводити реформи, яких вона потребує", - уклав він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...