В США помер оскороносний кінорежисер

Фільм "Мисливець на оленів" Майкла Чіміно завоював відразу п'ять Оскарів.

Американський режисер Майкл Чіміно. Фото: tass.ruВід директора Каннського кінофестивалю Тьєррі Фремо надійшлі звістка про те, що у США у віці 77 років помер режисер Майкл Чіміно, інформують Патріоти України з посиланням на сайт Нескучные новости.

Чіміно завоював репутацію одного з найбільш шанованих американських режисерів, хоча зняв зовсім небагато фільмів. Головна його робота, яка принесла йому славу і визнання, - кінодрама про війну у Вьетнаме "Мисливець на оленів" з Робертом Де Ніро і Крістофером Уокеном в головних ролях. Картина,що вийшла в 1978 році, завоювала відразу п'ять Оскарів - за режисуру, за кращий фільм року, за кращий монтаж, звук, а також Крістофер Уокен - за кращу роль другого плану.

Наступний фільм Майкла Чіміно "Ворота раю" повністю провалився в прокаті і фактично став причиною банкрутства кінокомпанії United Artists. У початковій версії картина йшла п'ять годин, але продюсери наполягли на скороченні фільму майже вдвічі. Через багато років кінокритики переглянули своє ставлення до цього фільму - тепер він вважається одним із шедеврів Чіміно.

Пізніше Чіміно зняв два фільми за участю Міка Рурка - "Рік дракона" і "Годинники відчаю", а також екранізував роман Маріо Пьюзо "Сицилієць" з Крістофером Ламбертом у головній ролі. Останній повнометражний фільм режисера вийшов в 1996 році - "Ловець сонця" з Вуді Харрельсон отримав номінацію на Золоту пальмову гілку в Каннах, але в широкий прокат так і не вийшов.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...