"В столь почтенном возрасте в мозгу начинают происходить необратимые процессы", - Невзоров про Говорухіна та "росіян"

Відомо, що Невзоров і Говорухін періодично допускають в пресі уїдливі висловлювання на адресу один одного, причому у першого це виходить дотепніше.

Олександр Невзоров. Фото: aif.ru.

Відомий російський журналіст і публіцист вирішив "потролити" путінського клеврета Говорухіна, який вирішив раптом посперечатися з "самим ввічливим" президентом, передають Патріоти України.

Російський журналіст Олександр Невзоров, відомий своєю підтримкою України і критикою путінського режиму, прокоментував вельми спірне висловлювання глави комітету з культури Держдуми РФ Станіслава Говорухіна з приводу слова "росіяни". Невзоров натякнув, що у Говорухіна почався старечий маразм, і подібні висловлювання для Станіслава Сергійовича - норма.

"В столь почтенном возрасте в мозгу начинают происходить необратимые процессы. Меня радует только то, что искусственное насаждение великорусской державной иллюзии, этот шовинистический маразм остается уделом только небольшой кучки маргиналов, а населению это все совершенно безразлично", - заявив Невзоров.

Відомо, що Невзоров і Говорухін періодично допускають в пресі уїдливі висловлювання на адресу один одного, причому у першого це виходить дотепніше. У свою чергу, письменник і філолог Євген Гришковець теж не погодився з думкою режисера Говорухіна, але при цьому, на відміну від Невзорова, взявся захищати слово "росіянин".

"Станислав Сергеевич не прав, в этом вопросе нужно быть осторожным, надо спросить у бурят, тунгусов и тувинцев, хотят ли они, чтобы их называли русскими. Для меня не все русские: тувинец — это тувинец, он гражданин России, но по своей национальности он тувинец. И слово "россиянин" вполне удовлетворяет требованиям к его содержанию и смыслу. Оно кому-то нравится, кому-то нет, но это внятное и точное слово", - вважає Гришковець.

Таким чином письменник підіграв президенту Путіну, хоча того ж тувинця, мабуть, забув запитати, чи хоче той, щоб його називали росіянином. Цікаво, що доктор філологічних наук, екс-депутат Законодавчих зборів Санкт-Петербурга Олександр Кобринський теж розкритикував Говорухіна і запропонував йому звернутися до історії країни і зрозуміти причини появи слова "росіянин", інакше на режисера можуть посипатися звинувачення в сепаратизмі. Член орфографічної комісії РАН і Ради з російської мови при президенті РФ Світлана Друговейко-Должанська також, підігруючи Путіну, підтвердила право на існування слова "росіянин".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...