"Вам дзвінок із ФСБ": Навіщо російські спецслужби масово телефонують донеччанам

Спецслужбовців останнім часом дуже цікавить ставлення жителів окупованого Донбасу до "голови республіки" Олександра Захарченка.

ФСБ телефонує жителям Донеччини. Фото: соцмережі.

ФСБ Росії під виглядом представників місцевих ЗМІ здійснює анонімне телефонне опитування населення окупованих територій Донбасу щодо особистого ставлення до глави “ДНР” Олександра Захарченка. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook, передають Патріоти України.

Окрім того, людей опитують про методи його управлінської діяльності. Також російське “командування” дало вказівку посилити тиск на представників ОБСЄ. “Російським окупаційним командуванням надано вказівку керівництву 1 АК (Донецьк) ЗС РФ посилити тиск на представників ОБСЄ та введення в оману членів Спеціальної моніторингової місії стосовно кількості обстрілів та їх напрямків уздовж лінії розмежування. При цьому, спостерігачам не надається дозвіл на відвідування населених пунктів, які нібито були обстріляні силами АТО, а також чиняться перешкоди моніторингу потенційних місць ввезення військової техніки з території РФ”, – йдеться у повідомленні.

На території Росії, зокрема, активізувалася робота вербувальних центрів “добровольців” для подальшого направлення на Донбас. “Відібраний особовий склад відправляється до пунктів збору у Ростовській області з метою їх допідготовки та розподілу. Пріоритет надається тим, які вже мають досвід бойових дій, у т.ч. в Сирії”, – повідомляє ГУР. Раніше повідомлялося, що на Донбасі серед бойовиків “11-го омсп” ширяться чутки щодо проведення наступальної операція для повернення позицій на Авдіївському напрямку.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...