"Ватник та корупціонер": Журналісти розповіли цікаві подробиці про губернатора Житомирщини

З 2014 року бізнес Машковського переведений на ТОВ "Смачний світ" та підставних осіб.

Сергій Машковський. Фото: соцмережі.

Голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський активно використовує свою посаду для розвитку свого бізнесу, переписаного на підставних осіб. Про це йдеться в розслідуванні, проведеному журналістами 1 News, передають Патріоти України.

Автори розслідування нагадали, що влітку 2014 року Сергія Машковського президенту як губернатора "посватав" віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко. За рік Машковський став одним з найслабших губернаторів України, зайнявши 17 місце серед 23 позицій. Зараз він погіршив свої позиції, перебуваючи в четвірці "невдах". Машковський не має політичного і господарського досвіду: йому нещодавно виповнилося 36 років, до призначення займався бізнесом.

Журналістам 1 News в редакційне авто підкинули папку з документами, серед яких виявилися декларації, довідки та витяги з реєстрів майнових прав фізичних осіб-підприємців. Більшість документів стосується губернатора Машковського.

Згідно з документами з папки, незадовго до свого губернаторства Машковський досить успішно розвивав автомобільний сервіс і роздрібну торгівлю. Він значиться власником мережі МАФів і гендиректором декількох підприємств-автодилерів.

З 2014 року бізнес Машковского переведений на ТОВ "Смачний світ". За даними документів з папки, "Смачний світ" заснували Юлія Джигирей і Олег Чепорнюк. Ці люди також фігурують в засновниках ТОВ "Мега Моторс Груп", яким до губернаторської посади керував Машковський.

Після переоформлення власності роздрібна торгівля різко пішла вгору. Мережа з семи кіосків розрослася практично вдвічі. Всі без винятку МАФи розташовані в стратегічно вигідних місцях - на зупинках і майданчиках перед торговими центрами. Поруч - ніяких кіосків-конкурентів. Як зазначають журналісти, ці торгівельні точки користуються високим покровительством і в обхід закону торгують алкоголем в нічний час доби.

Цей самий метод губернатор використовував і зі своїм автомобільним бізнесом. Всі свої фірми з продажу і обслуговування автомобілів переписав на підставних осіб - Джигирей і Чепорнюка. Користуючись посадою, губернатор використовує ще одну тіньову схему.

Служба автомобільних доріг Житомирської області Держагентства автомобільних доріг України визначилася з переможцем на обслуговування і ремонт власних авто. Виграло торги підконтрольне губернатору ТОВ "Полісся Моторс Груп". "З метою прибрати до рук автосправу всій провінції креатив нашого обласного очільника пішов за обрій. У будівлі одного з автосалонів, яка фактично належать Сергію Машковському, розташований МРЕВ. Державна організація знімає приміщення у приватного підприємця, і цей підприємець - глава області", - зазначають автори розслідування.

Журналісти також дорікнули губернатора в непатріотичності. "У приміщенні облдержадміністрації розміщується розважальний заклад з кричущою назвою "Майдан-паб". Такий відвертий спосіб лицемірства шокує - в країні війна, гинуть люди. А в Житомирській облдержадміністрації за адресою майдан Корольова, 1, щовечора можна заправитися алкоголем і відтягнутися по повній" , - йдеться в сюжеті.

"Ватні" мотиви у губернатора присутні давно. "Колорадська стрічка" в соцмережах - апогей патріотизму Машковського", - йдеться в розслідуванні. Крім того, журналісти викрили губернатора в приховуванні майна і доходів. "Ніякої землі в Житомирській області та ніяких придбань за час роботи головою Житомирської обласної державної адміністрації я не маю", - заявляв Машковський в одному зі своїх інтерв'ю.

Документ з анонімної папки свідчить про зворотне. У декларації 2013 року Машковський дійсно зафіксував лише грошовий дохід, але вже в 2014 і 2015 роках фігурують квартира, приватний будинок, 5 гектарів землі та дві іномарки - Renault Fluence і Range Rover загальною вартістю 2 млн гривень.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...