Вчені назвали олію, яка дуже корисна для здоров'я чоловіків

Бавовняна олія захищає організм представників сильної статі від серцево-судинних захворювань.

Бавовняна олія підвищує рівень "хорошого холестерину". Ілюстрація: соцмережі.

Дієта, збагачена бавовняною олією, покращує рівень холестерину у молодих чоловіків, що сприяє профілактиці серцево-судинних захворювань. Медики провели амбулаторне дослідження серед чоловіків від 18 до 45 років, які страждають від ожиріння, передають Патріоти України.

Під час дослідження вони хотіли з'ясувати вплив дієти з високим вмістом бавовняної і оливкової олій на ліпідні профілі. З'ясувалось, що в учасників рівень холестерину і тригліцеридів помітно знизився, коли вони дотримувалися дієти зі страв з високим вмістом бавовняної олії.

Середнє зниження склало 8% загального холестерину, зниження ліпопротеїнів низької щільності – на 15% і ниження рівня тригліцеридів – на 30%. Бавовняна дієта також підвищила рівень "хорошого холестерину" на 8%. Висновок вчених: жирна кислота, що міститься у бавовняній олії, може допомогти запобігти накопиченню зайвих тригліцеридів.

Джерело: MedicalXpress

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...